המסר שחזר על עצמו שוב ושוב במהלך הכנס המשפחתי היה שבבוא העת לכשיוקם האתר נוכל להרחיב יותר, ובשעה טובה האתר עלה לרשת ואתם מוזמנים לשוטט בו במנהרת הזמן של הכהן סקלי וקהילת יהודי דבדו או לצאת לסיור מודרך במרחבי הזמן של בני הקהילה לדורותיהם. במימד הזמן האתר מוביל אותנו לסיור שמתחיל בימים שקדמו לגזרות קנ”א וגירוש ספרד, משם הוא ממשיך לעבר התקופה של מרוקו שבין סוף המאה ה-14 לאמצע המאה ה-20 והוא מסתיים בימים שלאחר השיבה מהגלות והחיים בארץ ישראל של המאה ה-21.
האתר משלב בתוכו מידע היסטורי על נדודים, רדיפות וציוני דרך כמו גם על שגרת החיים והמנהגים של היהודים בדבדו וביישובים אליהם נפוצו.
אפשר לקרוא בו מאמרי דעה פרי עטנו (כמו למשל, מוחמד החמישי – חסיד אומות עולם או אנטישמי ככולם) ולא מעט “מחקרים” קטנים שערכנו אודות השפה, המנהגים, הכינויים ועוד.
פה ושם הזרקור מופנה לאירועים נקודתיים שמספרים סיפור לא שגרתי (גלגולו של ספר תורה, הנבואה והשופר, בית הקברות בלעיון..) ומעת לעת אפשר לעצור ליד אנדרטאות לזכר בני הקהילה שנרצחו בפרעות ופוגרומים ולזכר צאצאיהם שנפלו על הגנת ישראל המולדת.
בסוג של “הצתה מאוחרת” עלה בדעתנו שעומק השורשים של אבותינו בגלות מרוקו הוא כ-500 שנה, לעומת גלות ספרד שבה הם מגיעים לעומק שבין 1400 ל- 2400 שנה,
או אז החילונו “לחפור” ברחבי ספרד כולה כדי לחפש שרידים לאבות הקהילה.
עוד בטרם הסתיימה המלאכה, מקננת בנו תחושת תודה עמוקה, לאותו ניצוץ שדלק בנו לפתע ודחף אותנו לחקור ולנבור בשורשים בספרד.
כתוצאה הוספנו לקטגוריה “עד גירוש ספרד” קטגורית משנה בשם “ערי המוצא של יהודי דבדו בספרד”, ממנה אפשר להיכנס לערים בספרד שמהן הגיעו “החמולות” הראשיות של קהילת יהודי דבדו, כל עיר וסיפורה שראשיתו באמצע האלף הראשון לספירה וסופו בגירוש מספרד.
את סיפורה של השושלת אנחנו מספרים באמצעות מטע שבו עשרות אילנות יוחסין של משפחות יהודי דבדו ובאמצעות אילן מיוחד אותו כינינו “אילן הדורות” שבו ניסינו לאפיין כל דור לפי אירועים וציוני דרך שקשורים בו.
במימד הנוסטלגי אפשר להאזין למנגינות התפילה שבחלקם התנגנו כנראה עוד בבתי הכנסת של דבדו, לקרוא את אוסף הסיפורים והאנקדוטות שליקטנו, להתרפק על ניחוחות המאכלים המסורתיים של ספר הבישול שלנו (כל מתכון והסיפור שלו) או להתעכב על נופים וחוויות מתוך רשמי מסע של מטיילים.
בחלק הקשור למעגל המשפחתי של הענף שלנו במשפחת הכהן סקלי הקדשנו דף מיוחד לכנס המשפחתי לרגל חמישים שנה לפטירתו של סבא יוסף ודף נוסף לזכרם של בני משפחה קרובים שהלכו לעולמם.
זכויות יוצרים
זכות היוצרים שלנו על האתר תבוא לידי מימוש והגשמה אם אחרים מבני העדה ילכו בעקבותינו ובכך יתרמו לרציפות הדורות והנחלת מורשת האבות.
תודות
♥ תודה לרב, ההיסטוריון והגניאולוג רפאל מרציאנו שהמחקרים שערך והספרים שכתב שימשו אותנו רבות באתר זה. כמוהו גם אנחנו מקווים, “מי ייתן וחיבור צנוע זה יעצור, ולו במידה הקטנה, טשטוש עקבות אבות ראשונים” וכמוהו גם אנחנו פונים בקריאה לבני הדור הצעיר, “שבוודאי ירצו ביום מן הימים לדעת משהו על מוצאם וצור מחצבתם”, “השלימו אתם את המלאכה, ויהי ה’ עמכם”.
♥ תודה ליעקב הכהן (רחובות) שהעמיד את עצמו לרשות האתר “ככל שיידרש”. הידע האנציקלופדי והנכונות שלו להירתם למשימה תרמו תרומה משמעותית שבחלקים מסוימים הייתה אף מכרעת שבלעדיה הדף לא היה נבנה.
♥ תודה גדולה לשמחה אחותנו שבזכות הידע, הכישרון הוֶרְבָּלי והזיכרון הנפלא שלה הצלחנו לדלות ולהציף דברים שהיו בדרכם אל מנוחתם האחרונה בתהומות הנשייה.
♥ תודה לרשימה ארוכה של אנשים שעזרו בתמונות, מתכונים, אנקדוטות ובעידוד ומילים טובות.
♥ ותודה מראש לאלה שעוד ירתמו ויסייעו כדי להנחיל את המורשת הנפלאה של דור האבות.
נשמח לסייע אני ובעלי יעקב כהן. בעלי יעקב בוגר תואר ראשון לשון עברית ושפה וספרות ערבית ותואר שני בעריכת לשון. יודע ערבית על בוריה וגם ערבית יהודית. מכיר את רוב הפנינים הערבית יהודית שדברו הוריו ז”ל בבית.
אני בוגרת תואר שני בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטה העברית. אשמח לסייע.
שלום רב לכולם! למשפחת כהן סקלי, היו מספר ענפים ככל שאני מכיר. הענף של משפחתי נמצא דווקא במקנס. סבתי מצד אמי שמה היה, רנה כהן סקלי, בת יצחק.
לפני כ – 8 שנים לערך הופיע בביתה של אמי ז”ל אדם בשם אברהם, שהציג את עצמו כנכדה של דודתה אמירה ז”ל, שהייתה מיילדת בעיר מקנס, אמי זכרה אותו כילד קטן וכל השנים הם לא נפגשו עד לפגישה המחודשת. בהתרגשות רבה הוא סיפר שבכוונתו לכתוב ספר אודות משפחתו שאנחנו חלק ממנה ולכן הוא אוסף נתונים על כל ענפי המשפחה ככל שכוחו יעמוד לו, מכיון שהוא השריד האחרון שנולד, וגדל במלאח היהודי במקנס והוא מעוניין להשאיר את המורשת של המשפחה לדורות הבאים. נפגשתי אתו פעם אחת בביתו והוא הציג בפני עץ משפחה הכתוב בכתב ידו, בעץ משפחה רשומים שמות בלבד ללא שמות משפחה או פרטי לידה , פטירה וכ”ו עם שמות כל בני המשפחה שקשורים למשפחת כהן סקלי מגירוש ספרד לאלג’יריה ולאחר מכן התפצלות חלק מהמשפחה לדבדו ומקנס. אברהם בימים האחרונים הוציא ספר בו כתב סיפורי המשפחה המורחבת וסיפורים אודותיו, ותיאור העלייה ארצה וכו’. הספר נכתב כסיפור תיאורי כפי שהיהודים בעבר היו מעבירים את הסיפורים מאב לבן ולכן אין הקפדה שם על דיוק בפרטים אם כי העובדות בכללותן נכונות.
אברהם כיום בן 82 והוא תושב בית שמש, אדם חם, טוב לב ומאוד רגשי, קשור לעברו וזוכר אותו בצלילות מדהימה, הוא נושא בגאווה רבה את שם משפחתו ובכל פעם שאני משוחח אתו, הוא כמעין נובע מספר את סיפורי המשפחה. אם יש שירצו להרחיב את המנעד המשפחתי ולדייק פרטים נוספים, אבקש לתאם איתו פגישה, אני מניח שהוא מאוד ישמח להוסיף מידיעותיו אודות המשפחה, אם כי ככל שאני יודע , הוא מכיר רק את הפרטים הכלליים על משפחת כהן סקלי מדבדו.
שלום רב,
ראשית ממש מרגש ומרתק לקרוא ולגלות על העבר של יהדות דבדו. אהבתי לראות בתגובות נקודות שגם אני עובר בהן ושתמיד סיקרנו אותי ביחס לתרבות והמנהגים ובכלל לאופייה השונה של קהילה זו, שלמרות שאינני מכיר כל כך (המסורת והסיפורים לא המשיכו הלאה לצערי), אני חש בתוך תוכי חלק בלתי נפרד ממנה, ומרגיש פספוס גדול שאינני יודע עליה יותר, ולא חי את אותה המסורת.
שמי מאיר אמיר כהן, נכד למאיר הכהן סקלי, נין לציון הכהן סקאלי (אחיו של רבי שלמה הכהן סקאלי אצבאן)
איני יודע אם זה המקום אך אשמח לעדכן את אילן היוחסין עם בניו של מאיר, יותר מכך ליצור קשר עם אחייניו (הילדים של אבנר) על מנת להקים ולשמר קשר כלשהו עם קרובים רחוקים שאינני מכיר.
תודה למקימי ומתחזקי האתר.
נ.ב : אשמח לדעת האם קיימות עוד פלטפורמות אונליין של קהילת דבדו בישראל.
ברצוני להביע את התפעלותי מרמת הכתיבה והתוכן באתר זה. כבת להורים יוצאי פולין וכמי שמתעניינת בתרבויות שונות, נהנתי מכל רגע של קריאה, למדתי המון והחכמתי. האתר מהמם ומושקע! ניכר כי נעשתה עבודת מחקר של שנים. בין השאר, התמוגגתי מכושר הביטוי המעולה ומהכישרון לתמצת, אך יחד עם זאת להעביר את כל המידע הרלוונטי. כל הכבוד על עבודה מעולה, יישר כח !!!
מרגש לקרוא ולגלות שורשים.
שמי היום: אבנר בר חמא (SERGE BENHAMOU – השם המקורי)-נולדתי באוג’דה בשנת 1946 ועליתי לארץ בשנת 1956, אחרי שברחנו לאורן באלג’יריה, משם למרסיי ואחרי כשלושה חודשים בבית מלון (ולא במחנה ארנאס), עלינו לארץ באניה PACE/פאצ’ה. הגענו למעברת קרית גת, שם גדלתי. כל סיפור ילדותי, מופיע בספר אמן שלי הנקרא “הר-שדה-בית”-מיצבי מצב 2013-1995,מסע אל השיח היהודי-ישראלי, בהוצאת ראובן מס- ירושלים (הספר ניתן להשגה בסטימצקי ובצומת ספרים.
אדונים נכבדים שלום וברכות עד בלי די
ראשית תודה על העבודה הנפלאה של מורשת כהן סקלי
ריגשתם אותי עד להגברת פעימות לבי. אני חושב שיש משהו במשותף לבית אבי ז”ל לאישה ששמה זכור לטוב זהירה ומשפחת בן גיגי דוד.
לעניין רישום תאריכי המוהל ורשם האוכלוסין רבי אליהו בן גיגי, הייתי שמח אם אפשר לתרגם את כתב הרש”י של הנולד מספר 60
מכיוון שאני חושב שזה אני ולא מסתדר לי עם התאריך הידוע לי מהורי ז”ל.
נדמה לי שרבי אליהו בן גיגי ורבי משה בן גיגי היו גם המורים שלי, האם אחד מהם היה גר בצפון בקריות ?
מאחר שהשם זהירה לא היה נפוץ בקרב הנשים נדמה לי שאותה זהירה ביקרה בביתנו במפגש געגועם עם אמי ובני משפחתי. האם לזהירה הייתה דודה או משפחה בפרדס חנה ?
ולענייני אבקש אם יש אפשרות לתרגם את היילוד מספר שישים ברשימה של המוהל רבי אליהו.
ברכותי על העבודה הנפלאה
אברהם בן גיגי
שלום רב,
שמי מיכאל ואני נשוי לטלי שהיא צאצאית לרבי דוד הכהן סקלי זצ”ל. חיפשנו את אילן היוחסין שלו ולצערי לא הצלחנו למצוא…אודה לכם מאוד באם תוכלו לעזור ולכוון אותנו, מדובר על רבי דוד הכהן סקלי (בנם של רבי משה ורחל הכהן סקלי) שהיה אב”ד בעיר אורן באלג’יריה.
תודה רבה מראש מיכאל וטלי.
שמי ישראל כהן וכיום אברך (חרדי ממש כזה, עם כובע שחור וכל זה.. 😁), אב לכהן וכהנת חמודים, גר בירושלים.
מה עוד עושה בחיים? בעלים של הוצאה לאור, משיב באקשיבה ובישיחנה, יו”ר גמ”ח ברכת ישראל ועוד כלמיני..
לאחרונה התחלתי לגלות קצת עניין במקורותי וגיליתי שיש למשפחתנו עבר מפואר כפי שכלל לא חלמתי.
אני עורך כתבה על העיירה דבדו בכתב עת תורני חשוב שמופץ לעשרות אלפי אנשים בציבור החרדי והדתי-לאומי
ורציתי זה לברר כמה פרטים לצורך הכתבה ולשאול מי בעל זכויות היוצרים של האתר הנפלא הזה?
ישראל כהן
ברצוני להביע את התפעלותי מהארכיאולוגיה המשפחתית היסודית שנעשתה למשפחת הכהן סקלי על ידי אחד מבניה. נאמר, “מי שאינו זוכר את עברו, עתידו לוט בערפל”. למשפחת הכהן לסקלי, ובאופן כללי, ליהדות מרוקו, או באופן כללי עוד יותר – ליהודים יהא מוצאם אשר יהא, יהיה עתיד אם ישמרו זיקה לעברם. האתר המעולה הזה מדגים כיצד לעשות זאת. כל הכבוד!
הצצתי ונפגעתי. איזו עבודה!
גם התוכן, גם העריכה. זו עבודה עצומה של שנים, בכישרון עצום.
אמנם, רק הצצתי פה ושם, אך הדברים ניכרים, כישרון הסיפור הבהיר
ושובה הלב, והעריכה הבהירה והמדויקת, מזמינים לעוד ועוד.
זהו אתר שתענוג להיכנס אליו בכל עת, לחפור, להתענג, וללמוד מהצפונות
הטמונות בו.
אשרי משפחתך וכל עם ישראל.
חג שמח ובריאות , יישר כוחך
.I am interested in cohenskali family
Woah! I’m really digging the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between superb usability and appearance.
I must say you’ve done a very good job with this.
In addition, the blog loads super fast for me on Safari.
Outstanding Blog!
שלום רב,
שמי אסף כהן, לאחרונה בעקבות עבודת שורשים שהבן שלי עשה במסגרת בית הספר, גיליתי את האתר הנפלא הזה והייתי שמח מאוד להוסיף גם את הענף של משפחתי לפה.
משפחתו של אבי הם מהעיירה דבדו שבמרוקו
אבא שלי הוא אפרים כהן, סבא שלי הוא יוסף כהן סבא רבא שלי יצחק כהן ואבא של סבא רבא שלי זה משה כהן
אשמח באם תיצרו עמי קשר במייל שצרפתי.
תודה
שלום,
אני סטודנטית ללימודי מזרח תיכון ומדינת ישראל באוניברסיטת בן גוריון.
כותבת עבודת סמינר על העיירה דבדו ממנה הגיעו אבי ומשפחתו.
אשמח אם אוכל להיעזר בכם בחומר כתוב, תמונות וכו’.
תודה(:
בס”ד
ליוזם האתר, ולכל מי שערך, כתב והביא חומר מצולם מגיע ישר כח גדול.
אחד הבנים נשוי לאשכנזיה שכתב וערך ספר להנצחת הסבא של אשתו האשכנזיה, ששרד את השואה, לאחר שמשפחתי ראתה את הספר ומצא חן בעיניה, החלו לנדנד לי לכתוב אוטוביאוגרפיה מאז ילדותי במרוקו ועד בכלל.
זכרונות יש אבל שמות מקומות, אוניות ועוד היה חסר,
לאחר חיפוש הגעתי לאתר שלכם, ויש בו פרטים בשפע.
אז רציתי לומר כל הכבוד לכם, ותודה מראש על שפע הפרטים שאוכל לדלות מהאתר שלכם לכתיבה שלי.
בברכת יום טוב,
עמרם דדיה – יליד קזבלנקה, 1948 תלמיד בללאיונס, עליה 24/10/1956 נחתנו בחיפה חודש אחריכם.
Very great post. thank you!
Many thanks for sharing.
שלום רב,
כל הכבוד על ההשקעה של האתר הזה, ההיסטוריה שלנו היא הולכת לאיבוד בעקבות האנשים שלצערנו כבר לא איתנו לאט לאט, לכן האתר הזה הוא קודש קודשים למען שימור ההיסטוריה המפוארת של המשפחה שלנו כהן סקלי מדבדו.
אני עומר כהן, הנין של אליהו הכהן (די רזיגא) הי”ד, אשר נרצח ע”י בני עוולה בג’ראדה ביחד עם עוד עשרות נרצחים.
יישר כח על האתר, אליו הגעתי אחרי שחיפשתי חומר באינטרנט על החכם שלמה אצבאן הכהן זצ״ל, שהיה בן דוד של סבא שלי ז״ל.
עצוב בעיניי שהמסורת המיוחדת של יהודי דבדו כנראה עומדת להיעלם, אם לא נעלמה כבר, משום שיוצאי דבדו לא שמרו על קהילות מגובשות במיקומים גאוגרפיים מרוכזים. תחת זאת התפזרו בכל הארץ והעולם. ולכן לא יכלו לקיים בתי כנסת עם מנהגי התפילה של דבדו. במיוחד המנגינות היפהפיות של פיוטי ראש השנה, יום הכיפורים והחגים. מנגינות אלה אפילו לא שמורות באתר ׳הזמנה לפיוט׳. נוסחי שאר קהילות מרוקו דומים, אך לא זהים לנוסח דבדו ואינם מתקרבים למלודיות המפותחת של מנגינות דבדו.
אשמח להתבדות ושמישהו יציין בפניי היכן ישנו בית כנסת דבדובי!
ובאופן דומה לגבי שאר מסורות, כמו המטבח המיוחד, ששונה משל שאר מרוקו (תודה על המתכונים).
כנראה שדבדו, בשל ריחוקה הגאוגרפי ורצף של 400 שנות יישוב יהודי, פיתחה תרבות קצת נבדלת. אסור שתיכחד ללא תיעוד ושימור.
ישר כוח על עבודה כה מושקעת ומכוונת לדורות. נהנית לקרוא וללמוד על המשפחה, האנשים, דרך החיים שלהם והשתלשלות דרכיהם של כל אחד ואחת.
הסיפורים על אותם אנשים הם מרתקים, יש כל כך הרבה מידע חדש ומעניין.
נהנית וגאה לציין שאני חלק מהמשפחה.
האתר הוא מלאכת מחשבת של אוסף עדויות, זכרונות ותיאורים על תקופות עבר והווה – ממש מעין מוזיאון וירטואלי נוח מאוד לשיטוט ולעיון.
מעבר להיותו סיפור תולדותיו של שבט משפחתי גדול, האתר מהווה זרקור על חלק מפרק הסטורי חשוב של העם היהודי שמקומו כמעט נשמט מתכנית הלימודים של תלמידי ישראל.
אכן, ההיכרות עם צור מחצבתנו מעניקה כוח מלכד לדורות הבאים.
גילה ואני קראנו קצת ועוד נמשיך לשוטט בו כדי לספוג עוד ועוד
האתר מסקרן ומעניין, ערוך נפלא, מנוסח לעילא ולעילא, בכשרון ובאהבה.
כל הכבוד על היוזמה והביצוע המקצועי.
שלום רב,
שמי רפאל ואני בן למשפחת כהן – סקאלי שהגיעה מדבדו. (אני נין של הרב רפאל הכהן אצבאן אחיו של הרב שלמה הכהן)
הגעתי לאתר דרך שיטוט באינטרנט בחיפוש אחר לחולטין.
העברתי את הקישור לאתר בקבוצת הווטסאפ המשפחתית ואמא שלי החזירה לי את ההודעה הבאה:
“אתר מקסים ומרגש מאוד. הסיפורים מחברים אותי לדברים ששמעתי במשפחה. עדיין לא סיימתי לעבור על כל החומר באתר אבל ממה שהספקתי החומר מצויין. יישר כח לעוסקים במלאכה”
כל הכבוד,
רפאל.
אברהם יקר ביותר!
אין בפי מילים פשוט להביע את גודל התרגשותי מהחומר הבלתי יאומן אשר ליקטת, מהתמונות המרהיבות, מקטעי הוידיאו, מאופן הגשת יריעות של היסטוריה מופלאה להדהים בפרטים כה חשובים לנו ולבאים אחרינו באופן מרתק ומעשיר – אני חסרת מילים.
בכמה גאווה אני מוצפת ואתה אברהם יקר מפז – האחד שקם ומחליט לצאת למסע שורשים עם כל המשתמע מכך ואיזה מסע אתה לוקח אותנו.
כה אהבתי את רגישותך ואהבתך אל כל יקירנו שאינם עימנו – יהי זכרם ברוך לעד ולעולמי עד.
יודעת אני גם יודעת כמה ימים ולילות נגזלו ממך – איזה מסע ואיזה משא היה מונח על כתפך (שרחבות הן) וכמה מהמורות היו בדרכך (בלשון המעטה).
זוכר את דברי אימי (כתר לראשנו) כמה קלעה – זו המילה המדויקת ואתה זוכה בכתר זה במלוא מובן המילה.
תודה, תודה על כי הענקת את מורשת הכהן-סקלי לנו ולבאים אחרינו.
הידד – הידד – הידד
רוז לואיס הכהן-סקלי
אברהם היקר
איזה יופי!!!
איזה אתר מושקע, אסטתי, חשוב ובעיקר עשוי מכל הלב והנשמה.
סיפורים אישיים מרגשים שכתובים ביד אמן, שזורים בפיסות היסטוריה מרתקות ובתמונות מעניינות, אורגים יחד תמונה רחבה של חיים של דורות קודמים, שבזכותם אנחנו כאן היום.
רעיון מקסים וביצוע מושלם.
אני מקווה ומאחלת שיתווספו לאתר הזה עוד שכבות של סיפורים אישיים ממקורות שונים ומדורות שונים, שעוד משפחות ומסורות יקחו ממנו השראה, ושהדורות הבאים יכנסו, יתעניינו ויהיו אסירי תודה על החיבור ותחושת ההמשכיות שיצרת עבורם בין עבר הווה ועתיד.
באהבה
יעל (של ספי)
שלום לכל משפחת כהן
התוודעתי לאתר אמש ומאותו רגע אני מלאת התרגשות והערכה לכל מי שעמל לקבץ ולערוך את המידע הנרחב. כפי שנאמר
כשהם רצו לספר לא רצינו לשמוע, רצינו להשתלב, להיות ולהרגיש ישראלים והיום אני מרגישה תשוקה וצמא לחקור, לדעת ולהכיר את השורשים המשפחתיים.
לפני שנה אף נסעתי לטיול למרוקו,לצערי לא הגעתי לדבדו ואוג׳דה אך בהחלט הצלחתי לחוש ולחוות חוויה מיוחדת שחיברה אותי עם כל פירורי האינפורמציה שידעתי.
אני מודה לכל מי שהרים את הכפפה ועשה עבודה נפלאה ומעמיקה שתשאר גם לדורות הבאים.
יישר כוח
אתי בתו של דוד כהן ונכדתו של סבא משה
האתר נוח לשימוש, מקיף ומלא תוכן.
פיסת היסטוריה עם קישור רלוונטי שלא היינו מוצאים בשום מקום. בהחלט עבודה חשובה וראויה שאם לא הייתה נעשית היום, מי יודע אם היינו זוכים לה כלל.
כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה ובעיקר לך דוד אברהם.
סימנת מטרה לפני מספר שנים וזאת קרמה עור וגידים, בעיקר בשל אמונתך בחשיבות המטרה ובעקשנותך להשיגה. בהחלט שיעור לכולנו!
ירון
קראתי ושבתי וקראתי באתר מעשה ידיך, וכך רשמתי:
קודם לכל, ובמבט ראשון, האתר מעוצב בטוב טעם שניכר כבר בצירוף צבעים רך ונעים ובעמוד ראשי אסתטי ומזמין.
בסקירה ההיסטורית-הגניאלוגית ניכרת עבודת מחקר מעוררת כבוד, שאינה מתמצית באיסוף חומר והגשת חלקים ממנו לקורא, אלא בעיקר בטוויית יריעה סדורה ורהוטה, מרתקת וללא רגע דל, של מהלך חייה של משפחה המשמשת מיקרו-קוסמוס למהלך חייה של קהילה שלמה בעלת מורשת עתיקת יומין עשירה.
לשון הדובר-המחבר היא מן המשובחות שרק לעיתים רחוקות נשמעת במקומותינו.
כמו מעגלי החיים בגזעו של עץ, המספרים את קורותיו, סיפור המורשת של משפחת הכהן סקלי, שלמראית עין הוא סיפור אישי-משפחתי, הוא נדבך קהילתי-ממלכתי חשוב בלימוד קורותיה של קהילה יהודית שלמה שהשכילה ליצור ולנצור ריקמת חיים יהודית ערכית, תוך כדי הליכתה במסילות חייה, שלא תמיד היו סלולות.
באופן אישי, מעל ומעבר לכל דבר, שבה את ליבי קולו של הדובר- המחבר: יהודי הגאה במורשת אבותיו, מתרפק עליה באהבה ומבקש לשמרה כאוצר גנוז.
הידד ! יישר כח !
אך טוב וחסד
ניצה ושמוליק
יישר כח על האתר החדש והמקסים, שמחתי לקרוא חלק נכבד מאוד וממש נהניתי. אני מוקירה תודה לעוסקים במלאכה על איסוף, כתיבה והבאה לפרסום באתר. התמונות מהכנס מקסימות, ההשקעה נראית לעין.
מדובר באתר רחב ומפורט שלוקח זמן לקרוא את כולו.
יחד עם זאת כבר קראתי חלק לא קטן ואני ממש שמח, כי הרחבתי רבות את ידיעותיי בנושא יהדות ספרד ומרוקו-תחומים שלא היה לי מושג בהם, וכאן יכולתי לקבל את המידע בצורה מאוד ידידותית ובהירה.
ניכר מאוד שמאחורי כל מילה במצגת הושקעה מחשבה, חכמה ורצון רב להציג את הדברים בצורה שתהיה הכי קליטה לקורא, ובכך היא נבדלת מאתרים אחרים שבהם הקורא משתעמם אחרי זמן קצר.
כמו כן הצלחת להגיע לאירועים וסיפורים הכי נסתרים ונשכחים מאחורי ההיסטוריה המשפחתית, וזה פשוט מדהים.
לא יאמן, שבן אדם אחד מסוגל להרים פרויקט ענק בקנה מידה כזה.
אמשיך לקרוא באתר המרתק הזה.
כל הכבוד
דובי
כל הכבוד על היוזמה!!!
אתר מדהים ומפעים עם תוכן מעניין ומסקרן, וכתיבה לעילא ולעילא.
יישר כח!!
Wow. The content here is fantastic. So much to read through, and all of it so relevant to the family.. I couldn’t stop reading, and that’s even having to read the English through Google Translate
I can only imagine how nice it must be to read in Hebrew. And then there’s the overall design, which is also nothing short of professional.
Kol Hakavod for putting this together. The effort you must have put into it clearly shines through
הי לכולם!
האתר הזה מקסים ומרגש… מושקע וממש ממש מעניין…
כפי שאתם רואים באתר, אנחנו חווינו את מרוקו בטיול השורשים שלנו…הטיול הזה באמת גרם לי לרצות לדעת יותר
והינה דוד אברהם עוזר לי למלא את רצוני…
המון תודה…!!
נעמה
אתר מקסים !
איזה השקעה, אני ממש נהנת לקרוא וללמוד על המורשת המשפחתית.
התוכן, הגרפיקה והירידה לפרטים מרשימים.
כל הכבוד
נכס לדורות !
מתפעלת מאד.
רואים שהשקעת הרבה עבודה והיא נעשתה עם הרבה אהבה.
אדוה.
The website is unbelievable
Clear, easy to navigate; it’s a pleasure to look it
That’s besides for the incredible amount of information you put in
I really have no words – kol hakavod
Amazing, Really really amazing
תודה על עבודת קודש, האתר יעצים את הקשר המשפחתי לשורשים. תודה ויישר כח
משה ימין